Phnom Penh… Pong

Tot i que no em faig responsable del titular d’aquest post (coses del David) és veritat que la capital de Cambodja té un nom peculiar: Phnom Penh. 

Vam arribar-hi dimarts passat directes des de Bangkok, i tot i que també és una gran ciutat con Bangkok, s’hi respira un aire bastant diferent: més tranquil·litat, menys contaminació (encara que n’hi ha força), gent somrient i bona teca! 

Posar els peus per primera vegada a Cambodja implica conèixer més d’aprop la historia més recent d’aquest país. Aquesta és la tristíssima historia que el Khmer Rouge va deixar en aquesta terra. Un comunisme portat a tal extrem d’abolir totes les classes socials, totes les religions, totes les escoles, tots els drets, totes les professions per tal de convertir el país en una gran plantació d’arròs, deixant d’alimentar al poble per tal d’augmentar-ne l’exportació, matant a qualsevol persona amb un mínim d’estudis, o senzillament per portar ulleres (senyal de intel·lectualisme). Malauradament hem pogut sentir tot aquest dolor a la presó de tortura que tenien instal·lada en una antiga escola, encara amb les pissarres penjades i també als camps de matança (Killing Fields) que hi ha a les afores de la capital. En total van morir uns 2 milions de persones, dada inacceptable, vergonyosa i totalment incomprensible, tan per la dada en si con pels detalls de les tortures que es van practicar i amb l’agreujant de que tot això ho va fer un tal Pol Pot, Cambodjà de classe alta, a la seva pròpia gent.  

  

 

 

 

 

Deixant aquesta trista historia a banda, (i ho has de fer, perquè realment et quedes molt deprimit al saber que tot això va passar fa nomes 30 anys a la vista de la resta del mon que no va fer res al respecte) dir-vos que a Phnom Penh es menja molt bé. La cuina Cambodjana és força diferent a la tailandesa, menys noodles i arròs i mes curris, sopes i altres tipus de plats. Als restaurants hem menjat molt i molt bé a un preu molt barat.

D’altra banda, volíem conèixer més sobre aquesta cuina, així que ens vam apuntar a un petit curs de mig dia, amb visita al mercat inclosa. Vam cuinar uns “Spring Rolls” o rollitos de primavera amb salsa d’acompanyament que estaven boníssims!!! I també una mena de curri a base de peix, molt típic del país, anomenat “Amok”. Pels nostres paladars es una mica massa especiat i picant si no vas amb compte amb el bitxo!! L’Amok té una curiositat, i es que es serveix dins d’un platet fet amb una fulla de plataner!! Ole!! Quina presentació!! Sinó…feu una ullada! 

 

 

 

 

 

 

 

No podem deixar de dir que a Phnom Penh hi ha un palau força bonic, però no massa diferent del que ja hem vist del qual us en deixem alguna imatge. 

Advertisements

2 Responses to “Phnom Penh… Pong”


  1. 1 Mª Teresa Domingo 4 Mai 2010 a les 17:51

    Ummm que bo!!!, m’encanta veure l’Anna amb les mans a la massa, nena pren bona nota d’aquesta presentació i d’altres, la parada de fruita i verdures és molt bonica pel colorit i la diversitat que té.

  2. 2 Lluïsa i Francesc 5 Mai 2010 a les 17:39

    Hola, hola !!

    En veure la presentació de l´amok entenc qui ha robat a Ferran Adrià el títol de primer cuiner del món. Però, atenció, la presentació dels ” rollitos ” és millorable, tot i ser bons i que ens agradaria provar-los. Bon profit i quan torneu ja ens demostrareu el vostre art culinari multicultural.

    Petons,


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s




Un nou projecte:

travel, share, special luggage

CALENDARI

Mai 2010
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« abr.   juny »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

STOPS

VISITES

  • 66,634

%d bloggers like this: